Museumles primair onderwijs

Terug naar het overzicht

Werkweek Wilhelminaoord; landschap en prehistorie

Afbeeldingprehistorisch dorp in Wilhelminaoord

Landschap en prehistorie

Tijdens de werkweek ‘School in bos’ ontdekken kinderen van alles over de natuur en het milieu. Er is een nagebouwd dorp met huizen uit de prehistorie, waar kinderen bijvoorbeeld vuursteen bewerken en manden vlechten. Het Museon biedt bij deze werkweek een inhoudelijke museumles als voorbereiding.

De leerlingen leren hoe de landschappen die zij zullen zien, gevormd zijn door natuurlijke krachten, zoals wind en water. Ze maken daarnaast kennis met het leven van de hunebedbouwers en hun tijdgenoten aan de Noordzeekust. Met deze achtergrondinformatie kunnen de leerlingen zich in Wilhelminaoord met meer inzicht en enthousiasme richten op het programma. De museumles wordt afgesloten met een stenenpracticum.

De kosten voor deze voorbereiding op de Werkweek Wilhelminaoord zijn € 55,00 euro per groep.

Dit project kan niet online worden geboekt. Stuur om te reserveren een e-mail naar educatie@museon.nl of bel 070-3381463.

Lees meer over 'School in Bos' op de website van de Gemeente Den Haag

Lees hier een verslag van één van onze medewerkers met vele foto's

Foto links prehistorisch dorp in Wilhelminaoord
Lesdoel

Leerlingen inhoudelijk voorbereiden op hun verblijf in Wilhelminaoord en hun kennis verdiepen over de vorming van het landschap en over de prehistorie.

Kerndoel 51

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Tijd
De leerlingen leren gebruik te maken van eenvoudige historische bronnen en ze leren aanduidingen van tijd en tijdsindeling te hanteren.