Press release

Museon presenteert nieuwe NatGeo Focus Gallery programmering op Professional Imaging 2017

Afbeelding: Rangers bergen het lichaam van een gestroopte gorilla in Virunga National Park (Foto: Brent Stirton)

 

Op 18, 19 en 20 maart 2017 is het Museon vertegenwoordigd op Professional Imaging 2017 in Nijkerk, de toonaangevende vakbeurs voor de fotografie. De beurs biedt een breed spectrum aan informatie met de meest gerenommeerde bedrijven, bekende fotografen en een uitgebreid lezingenprogramma. Kijk hier voor het programma en meer informatie op. Het Museon presenteert op dit evenement de nieuwe programmering van de permanente NatGeo Focus Gallery, de enige fototentoonstelling ter wereld waar aaneensluitend wisselexposities van National Geographic worden gepresenteerd. Het Museon introduceert de komende tentoonstellingen Voedsel voor de toekomst en Photo Ark.

Brent Stirton
Hoofdspreker in het programma is Brent Stirton, de winnaar van de World Press Photo in de categorie Nature series. De bevlogen Zuid-Afrikaanse fotograaf maakt iconische foto’s die aantonen hoe je als fotograaf een rol kan spelen op het gebied van bewustwording en wereldverbetering. Op dit moment is in het Museon de tentoonstelling Iconen van National Geographic (Icons) te zien (t/m 2 april 2017), waarin Stilton’s indrukwekkende beeld van een volwassen berggorilla, die door rangers en vrijwilligers naar zijn laatste rustplaats in het Virunga National Park in Congo wordt gedragen.

NatGeo Focus Gallery
Vanaf 13 april 2017 wordt in het Museon Voedsel voor de toekomst (Future of Food") in de NatGeo Focus Gallery geprogrammeerd, over de impact van landbouw, veeteelt en visserij op het klimaat, de natuurlijke leefgebieden en de bossen. Confronterend in de tentoonstelling is de enorme verspilling van voedsel en het nieuwe gezicht van honger. De expositie presenteert tevens portretten van gepassioneerde mensen die in de voedselindustrie werkzaam zijn, van oesterkweker tot rijstonderzoeker en hun indrukwekkende kennis en creativiteit.

De National Geographic Photo Ark expositie is vanaf begin oktober 2017 open voor het publiek. Fotograaf Joel Sartore wil met zijn beelden elke in gevangenschap levende soort vastleggen. Hij heeft de intentie hiermee mensen inspireren om deze dieren te beschermen om zo hun toekomst veilig te stellen voor de volgende generaties. De National Geographic Photo Ark is een indrukwekkende en visueel krachtige fototentoonstelling. Naast het creëren van een foto-archief van diersoorten belicht de fotograaf ook individuen en organisaties, die het beschermen en behoud van de soorten wereldwijd als doelstelling hebben.

Samenwerking
De NatGeo Focus Gallery is tot stand gekomen in samenwerking met National Geographic en het Museon. Productie tentoonstelling en Museon-stand op Professional Imaging: Atelier Van Zijderveld / De Resolutie Rijswijk.

Museon
Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Met de activerende VN-expositie One Planet zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. Bezoekers zijn welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I:  www.museon.nl
E: info@museon.nl

 

Voor de redactie:
Inlichtingen bij Rob de Winter, Telefoon: 070-3381423, Email: rdwinter@museon.nl

Foto links Rangers bergen het lichaam van een gestroopte gorilla in Virunga National Park (Foto: Brent Stirton)
---
Rangers bergen het lichaam van een gestroopte gorilla in Virunga National Park (Foto: Brent Stirton)

Rangers bergen het lichaam van een gestroopte gorilla in Virunga National Park (Foto: Brent Stirton)

---
Japanse kamschelpen worden gekweekt in aquapod kooien in Vancouver Island, Canada (Foto: Brian Skerry)

Japanse kamschelpen worden gekweekt in aquapod kooien in Vancouver Island, Canada (Foto: Brian Skerry)

---
Mandril Baby (Foto: Joel Sartore)

Mandril Baby (Foto: Joel Sartore)