Nieuws

Terug naar het overzicht

Museon takes part in the International Science Center and Science Museum Day

ISCSMD
AfbeeldingISCSMD

 

Science centers en wetenschapsmusea over de hele wereld ontmoeten tijdens de International Science Center and Science Museum Day (ISCSMD) op Vrijdag 19 november, die tegelijkertijd met de World Science Day for Peace and Development van de Verenigde Naties wordt gevierd.
De International Science Center and Science Museum Day (ISCSMD) is een jaarlijks terugkerend, wereldwijd evenement dat de impact en het bereik van alle wetenschappelijke centra en musea ter wereld illustreert. Het toont de rol aan die deze instellingen met hun miljoenen bezoekers spelen bij het vergroten van de bewustwording van en de betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling en de oplossingen voor mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, gezondheid, energie, afval, watertekorten, gendergelijkheid, bescherming van de oceanen en andere mondiale kwesties.

Science Center en wetenschapsmusea zijn op alle continenten aanwezig en verwelkomen 300 miljoen bezoekers per jaar die actief op zoek zijn naar informatie en naar ondersteuning om veranderingen in hun leefwereld aan te brengen. De dag herinnert ons ook aan de universaliteit van de wetenschap en haar vermogen om bruggen te slaan over geografische, culturele en religieuze grenzen heen en tegelijkertijd aandacht te besteden aan gemeenschappelijke zorgen. Alle ISCSMD-activiteiten laten zien hoe wetenschap en technologie-educatie ter ondersteuning van de SDG's een grotere impact heeft dan alleen de economische groei en een groter doel kan dienen voor de planeet en haar bevolking.
 
Kijk hier voor de bijdrage van het Museon
 

Foto links ISCSMD