Press release

The Future of Food van National Geographic in het Museon

Afbeelding:  Foto: Jim Richardson -Sorgo-oogst in de regio Wakoro in Mali*
 
 
Vanaf vandaag is de fototentoonstelling ‘The Future of Food’ te zien in het Museon in Den Haag. 
De expositie toont hoe de mens inspirerende en creatieve oplossingen bedenkt om het wereldwijde voedselvraagstuk aan te pakken. 
De tentoonstelling bestaat uit meer dan 75 foto’s en wordt gepresenteerd in speciale presentatiepanelen met LED-technologie. In samenwerking met National Geographic is de expositie verrijkt met informatieve illustraties. The Future of Food is te zien van 13 april 2017 tot en met 1 oktober 2017.
 
Overdaad, tekort, innovatie en verbinding
The Future of Food gaat over te veel en te weinig eten, over veelzijdig en eentonig voedsel en hoe de mens de natuur voor het verkrijgen van voedsel gebruikt. Via aansprekende verhalen en beelden wordt getoond hoe enorm verschillend voedselproductie- en consumptie wereldwijd is. De tentoonstelling toont onder andere beelden van topfotografen waarop suikerriethakkers in Mozambique, Chinese zeewierboeren en Filipijnse rijstteeltonderzoekers zijn te zien. The Future of Food biedt een gevarieerd palet aan impressies van de uitgestrekte graanvelden van Amerikaanse megaboerderijen tot aan Maleisische zeenomaden. 
 
Honderdduizenden jaren was de vraag die de mens dagelijks bezighield: ‘Hoe komen we aan eten?’ De vraag voor veel mensen is nu: ‘Wat zullen we vanavond eten?’ Voedsel is veel belangrijker dan alleen de mens in leven houden. Voedsel verbindt ons met de wereld om ons heen. Wat en hoe we eten wordt ook bepaald door welvaart, culturele tradities en persoonlijke keuzes. Voedsel vertelt meer over wie we zijn. Op aarde zijn er miljarden monden die gevoed moeten worden. Terwijl de wereldbevolking in rap tempo groeit, zijn er inspirerende innovaties en creatieve oplossingen nodig om het wereldwijde voedselvraagstuk aan te pakken.
 
Wereldfotografie
Fotografie speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Wereldfotografie heeft een vaste plek in de programmering. The Future of Food is onderdeel van de National Geographic Focus Gallery van het Museon; de eerste tentoonstelling in de wereld waar permanent beelden van topfotografen van National Geographic te bewonderen zijn. Het Museon wisselt gemiddeld 2 maal per jaar de tentoonstellingen. De NatGeo Focus Gallery sluit aan bij de thematiek van het museum: mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. 
 
* Fotocredits bij dit bericht: Sorgo-oogst
Sorgo oogsten in de regio Wakoro in Mali. De lange stengels van de sorgo worden geknakt en de toppen geplukt. Daarna worden ze gedorst en gewand. Djenebou Dembele laat de sorgo zien. Samen met zo’n dertig andere mensen werkt zij op een familielandbouwbedrijf. Ze schatten dat ze ongeveer
twaalf ton sorgo verbouwen. Zeven ton houden ze voor eigen consumptie, vijf ton verkopen ze op de markt. De foto is gemaakt door Jim Richardson.
 
Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
 
 
Voor informatie: Rob de Winter, T: 070-3381421 / 0610905384 E: rdwinter@museon.nl 
 
Fotomateriaal van de tentoonstelling voor publicitaire doeleinden worden gedownload via www.brandingmanual.com/museon
 
 
- Einde persbericht -

 

Foto links Foto: Jim Richardson -Sorgo-oogst in de regio Wakoro in Mali*
---
Foto: Jim Richardson -Sorgo-oogst in de regio Wakoro in Mali*

Foto: Jim Richardson -Sorgo-oogst in de regio Wakoro in Mali*