Press release

‘De Groene Camera’ toont natuurfotografie uit Nederland en België in Museon

Afbeelding: Foto: Nils Poldervaart, winnaar ‘De Groene Camera’

 

Vanaf 6 oktober 2018 is de fototentoonstelling ‘De Groene Camera’ in het Museon in Den Haag te zien. In de expositie worden in negen categorieën ruim 60 foto’s van landschappen, dieren in actie en kleurrijke insecten getoond. De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY, twee leidende organisaties op het gebied van natuurfotografie. De tentoonstelling is gebaseerd op de winnende foto’s van de natuurfotografieprijs ‘De Groene Camera’, een initiatief van gerenommeerde natuurfotografen Jan Vermeer en Daan Schoonhoven. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 maart 2019.
 

De Groene Camera onderscheidt zich met uitsluitend foto’s uit Nederland of België. Schoonhoven zegt hierover: “We willen graag de diversiteit en schoonheid van de natuur in onze directe omgeving laten zien. De Groene Camera
is een gewaardeerd platform voor natuurfotografie. Alleen Nederland telt al zo’n 400.000 natuurfotografen. Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs met een tentoonstelling”.

De Groene Camera
De winnende beelden zijn door natuurfotografen Olaf Kraak, Marijke Kodden, Bart Siebelink, Rollin Verlinde en Jan Vermeer beoordeeld. De overall winnaar van De Groene Camera is Nils Poldervaart. De jury zegt over zijn foto: “Een compositie met lef. Het onderwerp is niet een vos, maar een onwerkelijk aandoende situatie. Met grote trefzekerheid gevangen in een beeldrijm. Waarbij zowel de kracht van de grafische eenvoud als die van de sprekende details uitstekend tot zijn recht is gebracht.”

Zie voor meer informatie www.natuurfotografie.nl/dit-zijn-de-winnaars-van-de-groene-camera-2018/.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
Word via www.museon.nl Vriend van Museon en Omniversum en ontdek de vele voordelen!

_________________________________________________________________________________

Noot voor de pers, niet voor publicatie
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Daan Schoonhoven, telefoon 033-2451260 / email birdpix@gmail.com.

Foto links Foto: Nils Poldervaart, winnaar ‘De Groene Camera’
---
Foto: Nils Poldervaart, winnaar ‘De Groene Camera’

Foto: Nils Poldervaart, winnaar ‘De Groene Camera’