Activiteit

Cinekid media-activiteiten

Afbeelding: Fun met VR

Cinekid kerstvakantie programma:

ANIMATIEPLAATS
Tijdens de animatieplaats maken kinderen een echte animatiefilm in stopmotion. Ze werken hiervoor op één groot vlak aan een gezamenlijk verhaal. Om dit vorm te geven, knutselen ze allerlei objecten en personages. Daarna worden opnames gemaakt en ontstaat er foto na foto een filmpje.
Vaak is het zo dat de kinderen die in het begin aanwezig zijn een verhaaltje bedenken en starten en dat kinderen die er later bijkomen iets kunnen toevoegen aan het verhaal. Dat gaat meestal vrij organisch. Soms start de workshopleider een nieuw filmpje, soms gaat hij/zij de hele dag door met 1 animatie die steeds langer wordt. De gemaakte filmpjes kunnen wanneer ze klaar zijn op een extern scherm worden gedraaid.

Leeftijd: 3+
Duur: Op inloop
Wanneer: 22, 23, 27, 28, 29 & 30 december
Tijd: 11:30-16:00

VR BIOS
In deze speciale bioscoop worden verschillende korte virtual-reality-films vertoond.
Kinderen kijken gelijktijdig VR-films, die naast 360-graden ook 3D zijn. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring. De filmafdeling van Cinekid heeft een speciale selectie gemaakt voor de leeftijden vanaf 7 t/m 9 jaar.

Leeftijd: 7+
Duur: Op inloop (de filmcompilatie duurt ca. 10 minuten)
Er kunnen 5 kinderen per keer deelnemen.
Wanneer: 2, 3, 4, 5 & 6 januari
Tijd: 11:00-16:00

VR STEREOBRIL
Een smartphone heeft bijna alle ingrediënten voor een goed werkende virtualreality-bril: het heeft sensoren, geluid en een beeldscherm. Het enige wat nog mist zijn de lenzen en een houder om de telefoon voor de ogen te plaatsen. Die kunnen kinderen in deze workshop zelf maken door een montuur te figuurzagen, lenzen te plaatsen en met schroeven en boutjes vervolgens de bril in elkaar te zetten. Het enige wat ze dan nog hoeven doen is hun telefoon erin schuiven en verdwijnen in de virtuele wereld.

Leeftijd: 7+
Duur: Op inloop (10 werkplekken)
Wanneer: 2, 3, 4, 5 & 6 januari
Tijd: 12:00-16:00
Extra kosten 3 euro. Betalen aan de kassa van het Museon
 

FILMVERTONING
Het Vlindermeisje
De vijfjarige Sara heeft een heel bijzondere gave. Wanneer ze zo blij is dat het tintelt in haar buik, kan ze vliegen! Haar moeder ontdekt dit en neemt Sara mee naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar komt Sara in handen van artsen die haar willen gebruiken om een grote prijs te winnen. Sara heeft het niet leuk in het ziekenhuis en wil graag weg. Ze is zelfs zo verdrietig dat ze niet eens meer kan vliegen.

Leeftijd: familiefilm met focus op kinderen van 4 t/m 7 jaar
Duur: 54 minuten, op aantal momenten in de vakantie
Programma:
28 december 12:30 & 14:30
2 januari 12:00
3 & 4 januari 12:30 & 14:30

 

 

Foto links Fun met VR
Wanneer

Tijdens de kerstvakantie

Trefwoorden
techniek