Aanbod voor BSO / NSO

 

Herfstvakantie in het Museon
20 t/m 28 oktober 2018

 

 

Wat is er te doen?
Bezoek vanaf 19 oktober onze nieuwe tentoonstelling Reizen in de ruimte, op weg naar een nieuwe aarde. Of kom naar One Planet, held op jouw planeet, onze centrale tentoonstelling, waarbij je op een leuke manier leert om in harmonie met elkaar en met de natuur te leven.

 

 

Naast alles wat er te zien en te doen is in onze tentoonstellingen zijn er ook extra activiteiten. De meeste activiteiten zijn bij de prijs van de entree inbegrepen.

 

One Planet in de spotlights, voor iedereen
Rond 13.00 uur en 13.45 uur trakteren we onze bezoekers op activiteiten in de tentoonstelling One Planet. Kom snoepen van insecten, verwonder je over koraal of duik in het spel over (zwerf)afval! De activiteiten wisselen per dag. Laat je verrassen!
dagelijks tussen 13 en 28 oktober rond 13.00 & 13.45 uur

 

Speurtocht Feest aan Zee, voor iedereen
In het kader van Feest aan zee heeft het Museon een speciale speurtocht ontwikkeld. Hiermee kun je meer te weten komen over het strand, de zee en de duinen via een (interactieve) route door het museum. Deze route voert je langs topstukken die met de zee te maken hebben.
Wanneer: Dagelijks / vraag bij onze balie naar deze speurtocht

 

ScienceShow, vanaf 6 jaar
De ruimte is een bijzondere wereld; ver weg, maar toch ook altijd om ons heen. We gaan op zoek naar antwoorden op SPACE-iale vragen. Hoe werkt een raket? Hoe ziet Mars er uit? Wat is er zo gevaarlijk aan een vacuüm? Doe mee met de experimenten.
dagelijks tussen 20 en 28 oktober 12.00 & 15.00 uur

 

Familiewerkplaats, vanaf 4 jaar
Ga aan de slag in de familiewerkplaats en maak van SPACE-iale materialen en/of onderdelen uit oude apparaten een raket, een space robot, astronaut of misschien zelfs wel een UFO of satelliet.
15 tm 19 oktober: 13:30-16:00 uur /  20 tm 28 oktober: 11:30-16:00 uur
Inloop tot 30 minuten voor sluitingstijd / Extra kosten: 2 euro / Bij drukte max. 5 kinderen per keer

 

Kleur je eigen Space-spel, voor iedereen
Zin in een potje raketborden? Kleur op het Space-plein je eigen Space-spel. Knip thuis de raketjes uit. Welke raket is het eerst op Mars?
dagelijks vanaf 19 oktober, doorlopend tot 16.30 uur

 

AppLab, voor iedereen
Kom naar het Cinekid AppLab in het Museon!
In deze multimedia-ruimte kunnen kinderen en begeleiders creatieve en educatieve apps uitproberen. Ga zelf aan de slag en maak bijvoorbeeld een stop-motion filmpje of laat een kleurplaat tot leven komen in 3D.
Er zijn 8 verschillende apps voor verschillende leeftijden, van peuters t/m ca. 12 jaar.
dagelijks tussen 20 en 28 oktober
De Cinekid AppLab app is ook gratis te downloaden voor IOS en Android voor zowel mobiel als tablet.

 

Aanmelden
Het is niet nodig de groepen van tevoren aan te melden. Wij zijn tijdens de Haagse vakantieperiode eerder geopend, van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Jullie zijn ook van harte welkom tijdens de andere schoolvakanties en naschoolse opvangdagen (m.u.v. de maandagen buiten schoolvakanties). De reguliere kosten voor kinderopvanginstellingen zijn € 2,50 per kind/begeleider.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemijn van Ommen